Tuesday, April 29, 2008

Dessert Carnival!

Postre!/Dessert!


Buenassss!!! Nochessss!!! Como fui invitado al carnaval del postre de la libreta House in the Roses, entonces voy a postear una receta que ya había posteado hace tiempo atrás.



Es una de las primeras recetas de mi cocina, pero también puede servir de postre, además, en cuestiones dulces, es lo que mejor sé hacer. Asíque ahí voy:



Necesitás:



  • 1 taza de harina

  • 1 taza de leche

  • 1 huevo

  • la mitad de un cubito de mantequilla ó margarina

  • Miel de abeja ó jarabe de maple ó dulce de leche

  • Más mantequilla ó margarina al gusto

  • 1 batidora manual

  • 1 bowl

  • 2 sartenes

  • 1 palita

  • 1 cucharón


Cómo hacerlos:


Primero, en el bowl se echan la harina y la leche y se le va moviendo con la batidora manual (les sugiero que no usen una eléctrica). Mientras, hay que poner a derretir la mitad del cubito de mantequilla en la sartén. Y ya, una vez que está completamente derretida, se le echa al bowl, junto con el huevo, y se le sigue moviendo para formar una como masa.



Ya teniendo la masa, con el cucharón hay que agarrar un poco de la masa y se van poniendo cantidades pequeñas en la otra sartén, luego hay que esperar un poco a que dore un poco la masa y luego se le da vuelta con la palita, para que se dore del otro lado, y listo! Ya tenés los pancakes!



A los pancakes podés ponerles un poco más de mantequilla ó margarina, y echarles miel de abeja, jarabe de maple ó dulce de leche, y quedan geniales. Al final del post les dejo otra foto de pancakes.



Saludotes, abrazotes y besotes



Sweet Dreams, de todo Corazón:


Arthur, el chico cocinero de la Argentina


.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,



Good Night!!! Since I was invited to the Dessert Carnival in the House in the Roses, then, I'm gonna post and upload a recipe which I've already posted and uploaded some time ago.



It is one of my first recipes here in my kitchen, but it can also be eaten as a dessert, besides, in sweet affairs, is the best what I can make. So, here I go:



You need:



  • 1 cup of flour

  • 1 cup of milk

  • 1 egg

  • A half of a butter or margarine li'l cube

  • Honey or maple syrup or caramel spread

  • More butter or margarine to your taste

  • 1 manual mixer

  • 1 bowl

  • 2 frying pans

  • 1 li'l shovel or chisel

  • 1 big spoon


How to do them:


First, pour the flour and the milk into the bowl, and keep moving them with the manual mixer (I suggest not to use an electric mixer). Meanwhile, melt the half of the li'l cube of butter or margarine in a frying pan. And then, once it's already melted, toss it into the bowl, and also toss the egg into the bowl, and keep moving with the mixer until you get some kind of dough.



Once you got the dough, pour some of it with the big spoon into the other frying pan in small quantities, then, wait a little in order to let the dough cook a little, then, with the shovel or chisel, turn the dough and let it cook a little by its other side, and you're done! You already made your pancakes!



You can add some butter or margarine to your pancakes, and you can toss some honey, maple syrup or caramel spread on them too, and the pancakes will taste awesome. I'll upload another photo of pancakes at the end of this post:



Big greetings, big hugs and big kisses

Sweet Dreams, from the bottom of my Heart:

Arthur, the cook boy from Argentina

Tuesday, April 08, 2008

Chow mein!

Platillo Chino!/Chinese Plate!

Buenassss!!! Nochessss!!! Que abandonada tenía mi cocina, con telarañas y mucho polvo. Es hora de desempolvarla y hacer algo de China.

Esta receta la probé hace tiempo, pero me gustó mucho, tanto, que por eso la voy a postear, espero que me salga igual que la que probé.

Necesitás:

  • 250 gramos de Pasta (Spaghetti ó Fideos)
  • Agua, la suficiente para tapar la pasta
  • 100 gramos de brócoli
  • 100 gramos de coliflor
  • 100 gramos de ralladura de zanahoria
  • 100 gramos de vainas verdes
  • 100 gramos de guisantes
  • 2 cacerolas, una grande y otra chiquita
  • 2 filetes grandes ó 3 filetes medianos ó 4 filetes chiquitos de pescado
  • Una sartén
  • Aceite para cocinar
  • Un cucharón
  • Una palita
  • limón, Sal y pimienta al gusto
  • Salsa de soja

Cómo hacerlo:

Primero, en la cacerola grande hervir el agua para cocer ahí la pasta hasta que quede aldente, hay que moverle con el cucharón. Mientras, en la cacerola chiquita, también hay que llenarla -casi- con agua para cocer ahí los brócolis, las coliflores, las zanahorias, las vainas y los guisantes. Como las verduras se van a cocer más rápido que la pasta, hay que poner atención para que no se pasen de cocidas.

Ya, en la sartén, echar un poco de aceite y freir ahí los filetes de pescado, hay que darles la vuelta con la palita. Ya después de eso y de que las verduras están cocidas, la pasta ya debe estar aldente. Entonces hay quitarle el exceso de agua que agarró de la cacerola. Finalmente, hay que mixturar bien todo para que el Chow Mein quede listo. Revisar el sabor, y si es necesario, hay que ponerle limón, sal y pimienta. Se sirve en platos para sopa. Finalmente, cada huésped puede echarle salsa de soja a su gusto.

Es ideal con vino tinto.


Saludotes, abrazotes y besotes

Sweet Dreams, de todo Corazón:
Arthur, el chico cocinero de la Argentina
.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,

Good Night!!! How abandoned I had my Kitchen, so much, so it has spider webs and so much dust. It's time to undust it and prepare something from China.

I tasted this recipe many years ago, but I liked so much, so much, that I'm gonna upload it. I hope it results as well as the one I tasted.

You need:
  • 250 grams of pasta (it can be spaghetti or noodles)
  • Water, enough to cover the pasta.
  • 100 grams of broccoli
  • 100 grams of cauliflower
  • 100 grams of sliced carrots
  • 100 grams of green pods
  • 100 grams of peas
  • 2 casseroles, one big and the other small
  • 2 big, 3 medium or 4 small filets of fish
  • 1 frying pan
  • Cooking oil
  • 1 big spoon
  • 1 li'l shovel
  • Lemon, salt and pepper to your taste
  • Soy sauce

How to do it:

First, put in the big casserole the pasta in order to cook it until it gets al-dente, and shake it gently lowly with the big spoon. Meanwhile, fill -almost- with water the small casserole, and cook there the broccoli, the cauliflowers, the carrots, the pods and the peas. Since the vegetables are gonna get well-cooked faster than the pasta, put attention to them in order not to let them get overcooked.

Then, toss in the frying pan a little cooking oil and fry there the fish filets, turn them every minute with the li'l shovel. Then, after that, and after the vegetables got well-cooked, the pasta must already be al-dente. Then, put away the water excess it took from the casserole. Finally, mix very well everything in order to already form the chow mein. Check out the taste, and if necessary, add lemon, salt and pepper to fix it. Serve the chow mein into soup dishes. Finally, each guest can add soy sauce to his/her taste.

Red wine is ideal with this plate.


Big greetings, big hugs and big kisses

Sweet Dreams, from the bottom of my Heart:
Arthur, the cook boy from Argentina